WINTER PARTY FESTIVAL

Mitä kuvittelisit sisältyvän Winter Party Festivaliin? Talvea ja lunta, lumipallosotaa ja lumiukkoja? Pakkaisitko mukaan näille festareille pipon, hanskat ja huivin? Saatat yllättyä, sillä Winter Party Festival tapahtuu Miami Beachillä, Yhdysvaltojen Floridassa, jossa lämpötila harvoin laskee paljoa alle 20 astetta. Mutta sijoittuuhan tapahtuma sentään nimensä mukaisesti talveen… juuri ja juuri. Seuraavaa kertaa Winter Party Festivalia vietetään 27.2.-5.3.2019. Tapahtuma on siis viikon pituinen, jokavuotinen musiikin, tanssin ja yhteisöllisyyden juhla. Sen tarkoituksena on kerätä varoja HLBTIQ yhteisölle. Winter Party Festivalin iskulause on seuraava: LIVE FREE. PLAY HARD. GIVE BACK.

Live Free: Elä vapaasti

Live Free: Elä vapaasti

Winter Party Festival on sateenkaarikansalle suunnattu eloisa tapahtuma, jossa yhteisöön kuuluvat voivat kerätä voimia ja ladata akkunsa. Täällä ihmiset voivat levähtää ja unohtaa päivittäin käytävät kamppailut kenties sukupuolisuuntautumiseensa liittyen sekä purkaa ylimääräisen energian samanhenkisten ihmisten yhteisössä. Täällä ihmisten on tarkoitus täyttää sydämensä rakkaudella ja jakaa rakkautta eteenpäin. Tapahtuma antaa ajattelemisen aihetta ja saa ihmiset puhumaan, sekä tuo näkyvyyttä usein sorretulle yhteisölle. Vaihde vapaalle ja korkkarit kattoon! Niin tapahtumajärjestäjät kuin festareihin osallistuvat ovat varsin tietoisia, että maailma ei aina ole reilu etenkin vähemmistöryhmiä kohtaan. Vaikka festareilla juhlistetaan edistymistä on myös tärkeätä tarjota turvallinen tila HLBTIQ-yhteisölle, jossa he voivat olla omina itsenään, sillä jopa vahvimmat meistä kärsii välillä. Nämä festarit ovat paikka, jossa jokainen voi olla sellaisten ihmisten ympäröimänä, jotka hyväksyvät jokaisen sellaisena kuin hän on. Winter Party on siis paikka, jossa voi elää vapaasti!

Play Hard: Vaihde vapaalle


Play Hard: Vaihde vapaalle

Tapahtuma sai alkunsa vuonna 1994. Silloin Winter Party Festival oli South Beachillä tapahtuva tanssifestari. Erillisiä tapahtumia ei järjestetty vaan porukka kokoontui rannalle seurustelemaan ja tanssimaan hyvän musiikin tahtiin. Winter Party on kasvanut niistä ajoista huikeasti. Nykyään vietetään viikon mittaista juhlaa täynnä erilaisia tapahtumia ja toimintoja. Tapahtuma on saanut globaalia huomiota ja tuhannet ihmiset matkaavat eri puolilta maailmaa Floridaan osallistuakseen Winter Partyyn. Tapahtuman sanotaan olevan ”osa neroutta ja osa taikaa”. Ei voi seurata kuin mahtavuutta kun kokoaa yhteen loistavia ihmisiä, erinomaista musiikkia ja parasta viihdettä aurinkoiselle ja maailmankuululle bilerannalle! Täällä ihmisiä ei mikään pysäytä vaan he voivat antaa hiusten hulmuta ja tanssia vaikka läpi yön. Ei muuta kuin vaihde vapaalle!

Give back: Hyvää tekemässä

Give back: Hyvää tekemässä

Aina ei kuitenkaan voi olla vaihde vapaalla. Tapahtuman pohjimmainen tarkoitus hauskanpidon taustalla on erinomaisen tärkeää varainhankintaa. Winter Party Festivalin järjestää National LGBTQ Task Force, joka on koko Yhdysvaltojen kattava HLBTIQ-yhteisön asioita ajava järjestö. Tapahtuman perimmäinen ajatus on tukea järjestöä ja niin muodoin sen asiakaskuntaa. Vaikka koko maailmassa on edistytty paljon HLBTIQ-yhteisön asioissa on silti vielä paljon parannettavaa. Edellä mainittu järjestö on innovatiivisesti ajatteleva ja muutosta edelleen ajava yhteisö, joka tunnistaa, että on edistystä täytyisi vielä tapahtua. He toimivat sekä mikro- että makrotasolla, työskennellen niin paikallisten kanssa kuin tehden työtä ympäri Yhdysvaltoja. Winter Partyn järjestäjät pyrkivät tuottamaan varoja HLBTIQ-yhteisölle myös sisartapahtumassaan Task Force Gaalassa. Suuri osa näissä kahdessa tapahtumassa kerätyistä varoista lahjoitetaan muille samalla alalla työskenteleville Etelä-Floridalaisille järjestöille. Vuonna 2018 yhteisö lahjoitti 215 000 USA:n dollaria (yli 185 000 euroa) Miamin HLBTIQ-yhteisön säätiön rahastoon. Vuodesta 1994, kun Winter Party Festival aloitti toimintansa National LGBTQ Task Force on lahjoittanut yhteensä lähes 3 miljoonaa USA:n dollaria (yli 2,5 miljoonaa euroa) säätiölle. Näillä varoilla on pystytty tukemaan melkein sataa muuta voittoa tavoittelematonta Etelä-Floridalaista organisaatiota. Samanaikaisesti järjestö on jatkuvasti vahvistanut yhteisöä ja sen jäsenten hyvinvointia sekä tuonut yhteisöä ja sitä koskevia asioita esille. Winter Party Festival ja sen järjestäjät tekevät uskomattoman hyvää työtä.