Vellamomenu – maakunnan maut

Jos haluaa pienen, mutta kattavan puraisun päijäthämäläisestä ruokakulttuurista, saa sen tutustumalla Vellamo-ravintoloiden ruokalistoihin: tutuilla tiloilla tuotettuja makuja, keittiöiden kokeneimpien ammattilaisten esille tuomina, kokonaisuuksia, joissa maistuu suomalaisen raaka-aineiden ja elintarvikkeiden täyteläisyys. Hyviä esimerkkejä ovat vilja, kala, ravut, sienet, marjat, kasvikset ja liha – vettä unohtamatta. Raaka-aineita on kerätty metsistä, kalastettu järvistä ja pantu juomaksi lämmitettyjen kivien avulla.

Päijät-Hämeen maakuntaruokalista, Vellamomenu, nostaa esille päijäthämäläistä ruokakulttuuria. Menu uudistuu vuodenaikojen ja sesonkien mukaan.

Vellamomenun sivut

Hollolan Hirvi

Aikkalantie 37, Hollola

Maaseuturavintola Hollolan Hirvi on erilaisten juhlien järjestämiseen erikoistunut tilausravintola. Ravintola on jo 15 vuotta tarjonnut perinteitä kunnioittavaa, nykymakuun sovitettua lähiruokaa ja juomaa.

Haluttaessa talon isäntä kertoo mielellään lyhyesti paikkakunnan ja talon historiasta. Tarvittaessa myös englanniksi, saksaksi ja ruotsiksi (sovittava etukäteen). Kesto noin 5 - 15 minuuttia.

Tutustu

Lehmonkärki

Pätiäläntie 404, Asikkala

Lehmonkärki tunnettiin jo menneinä vuosisatoina luonnonkauniina paikkana Päijänteen rannalla ja nimensä paikka on saanut villinä kasvaneista metsälehmuksista.

Kylien kalastajat ja nuoret muistavat erityisesti Haavankallion, johon kokoonnuttiin viettämään aikaa. Tämän päivän Lehmonkärjessä vierailee noin 25 000 vierasta ympäri vuoden.

Tutustu

Linna-Hotelli

Kaikulantie 86, Hartola

Linna-Hotelli on tunnelmallinen ja kodikas maalaishotelli. Ruoka on rakkaudella valmistettua satokauden lähi- ja luomuruokaa. Kodikkaat kokoukset ja monenlaiset aktiviteetit ovat ilolla palveltu ja onnellinen vieras on meille tärkeintä.


Tutustu

Lahden Seurahuone

Aleksanterinkatu 14, Lahti

Maineikkaan lahtelaishotelliin Lahden Seurahuoneelle on livahdettu arkea pakoon jo 1890-luvulta lähtien.

Salissa on valssattu lukemattomat häätanssit, vuodatettu onnenkyyneliä, siemailtu sampanjaa ja nautiskeltu elämästä.
Seurahuoneen vällyjen väliin on käpertynyt vieraita marsalkka Mannerheimista Ruotsin kuninkaallisiin.

Tutustu

Mukkulan Kartano

Niemenkatu 30, Lahti

Kartanon ruokafilosofia rakentuu Vanajanlinna Groupin keittiöpäällikkö Mika Jokelan tinkimättömän tyylikkääseen makumaailmaan, jossa moderni skandinaavinen ja klassinen ranskalainen keittiö saavat ripauksen nostetta italialaisen keittiön kauniista yksinkertaisuudesta.

”Kartanon menuihin on luvassa selkeitä ja puhtaita makuja sesonkien parhaista antimista. Paikallisia tuottajia, teemoja ja ehkäpä myös ripaus Kartanon keittiön historiaa", Mika Jokela lupaa.

Mukkulan Kartanon ravintola on avoinna tilauksesta.

Tutustu

Vierumäki Ravintolat

Urheiluopistontie 400, Vierumäki

Country Clubilla sijaitsee Vierumäen ravintolamaailman kirkkain tähti, Rampsi á la Carte, joka on kulinaristin paratiisi. Rampsin á la Carte -menu on innostava sekoitus huolella harkittuja, toisiaan täydentäviä makuelämyksiä. Raaka-aineiden hankinnassa suositaan lähialueiden tuottajia, eksoottisemmat herkut tulevat tarkoin valikoiduilta toimittajilta.

Á la Carte -menua täydennetään herkullisilla kausittain vaihtuvilla menuilla.

Tutustu

Ravintola Roux

Rautatienkatu 7, Lahti

Rouxissa ruoka ja viini yhdistyvät parhaalla mahdollisella tavalla – ruoka- ja viinilistat muodostavat täydellisen kokonaisuuden, jossa valinta erinomaisen ja huippuhyvän välillä on vaikea. Keittiömestarin taidokas kädenjälki, tuoreimmat raaka-aineet ja loistava, palkittu henkilökunta tuovat Sinut Rouxiin yhä uudestaan ja uudestaan, parhaalle paikalle kaupungintalon puiston reunaan!

Tutustu

YHTEISTYÖSSÄ

Kisakylät somessa!

#kisakylat #enjoylahtiregion